lördag 11 juli 2015

Kamsdag i Jansjö

 Dagen börjar med en aning av solsken och runt 18 C. En ganska så perfekt början på en dag. En svag vind från väst drar ner från Bleka massivet det känns varken varm eller kallt.

 Loppisen har som vanligt ett kackalorum av allsköns saker. Men som oftast är det bra att ha saker och saker som kanske bara vandrar vidare till någon annan loppis. När man vandrar runt ser alla skar så fastnar ögat ibland vid saker som man helt omotiverat vill ha. Men bara 5 spänn för en gammal klocka jag kanske byter batteri i den. Med största säkerhet kommer jag aldrig att ha den på mig.
 De första tappra knallarna har kommit till Jansjö. Kanske finns här en framtid. Likt en flodvall som rämnar och  Jansjö hamnar på kartan liksom. Förutom lampan i Ikea katalogen är det väl inte så många som vet var världens centrum Jansjö finns.
Livingstone, Darwin och Arkimedes ägnade tid åt att fundera över lokalisationen av världens centrum utan resultat. Men nu vet ni att de facto är Jansjö som är världens centrum.

 En biljett till Nirvana
 Lyckan läggs på fat
 Nirvana är uppnådd och efter förtäring sveps den som äter in i fullständigt lyckorus och hamnar i ett nirvanaliknande kamskoma.
 Interiör från bystugan






 Vy över Jansjön mot sydöst
 Den mystiska stenudden med sina "gammstoråbbar"

 Skidbacken i landsombergat
Ny utgång till baksidan

Ett bord i solen?


Naturen kämpar sida vid sida med oss

Kaffebordet


Bystugan sedd från framsidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar