lördag 18 juni 2016

Hotings Marknad 18-19 Juni

Under Regntunga skyar drar vi iväg. Man får har hoppet uppe att det inte öser ner när man kommer fram.
 Men tur hade vi och det kom bar ett nära obefintligt duggregn. Knappt att det blev någon enstaka pytteliten droppe på kameran. Veteran motorcyklarna var för mig dagens höjdpunkt.
 Många gamla godingar som denna Vincent konstruerad utan bärande ram. Det är oljetanken som är den del som bär upp lasten och håller ihop bågen. Vincent var när den kom i en klass för sig. 1000 cc Black Lighting med en toppfart på 220 km/h  var något av ett underverk när andra motorcyklars toppfart låg runt 130 km/h. Den var dessutom nära vibrations fri då kolvarnas rörelse var motsatta en på väg upp den andra på väg ner.

 På alla andra motorcyklar är kolvarnas rörelse simultan de går upp samtidigt och ner samtidigt. Resultatet är att det blir en mardröm att balansera dessa motorer. Triumph, BSA och Norton  med betydligt högre motorvarv än denna Harley sidspis blev därför kända för att avge kraftiga vibrationer. Så pass kraftiga att när de "plågades" skruvade skruvarna upp sig själva.
 Det var inte mycket annat att gå runt bland pojktidens drömmar och njuta av den ena pärlan efter den andra.
 Som den här.
Eller den här
 Endast ett fåtal av de en gång så ståtliga MC tillverkarna finns kvar idag. På en marknad som kan sägas domineras av Japan
 Vem kan säga att detta inte är vackert?
Om någon påstår det skulle jag säga att de ljuger.

Nedan får vara det typiskt Engelska. Och vad man skulle kunna kalla för proletärknarr.
På marknaden

En långväga knalle från Jokkmokk stod ut i mängden med sina rökta rödingar. Rödingarna kunde fås varmrökta eller inpackade. Med kryddstark dippsås till. Det var en anrättning som jag rekommenderar för att sammanfatta. Rent kungligt gott.

Jag rekommenderar även Det rökta sidfläsket från Hallvikens Chark som med dess goda sälta och fetma som formligen smälter i munnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar